En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan mürtefi başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde mevcut yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine destelı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin arama şeşna düzenınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında dört başı mamur akıbetları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz kifayetli olacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, benibeşer boşaltma temizışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması önemli önem taşımaktadır.

Allıküminyum evet da demir malzemeden yapılır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene mevki verilir. Yararlanma açısından kolayca olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kaçış ciğerin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak oylumluliği, konutlarda 100 mm’den ve özge mimarilarda 125 mm' den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişmiş olur.

Mecmu çıkış ferahliği, 32 nci maddeye gereğince hesaplanan bir kattaki kullanma alanlarındaki toplam kullanıcı Yangın Çıkış Kapısı sayısının vahit hoşgörülülikten güzeşte şahıs nüshasına bölümü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden azca olamaz.

Montaj: Yangın bapsı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page